Medewerker Windows Serverbeheer

Omschrijving

Medewerker Windows Serverbeheer

Op de TU Delft bruist het van de innovatie. Op het gebied van grensverleggend wetenschappelijk onderzoek, maar ook als het gaat om de interne processen. Zo werken wij met een complex landschap van geavanceerde applicaties en systemen voor studenten en docenten. Als medewerker Windows Servers zorg jij dat iedereen op de universiteit zo efficiënt mogelijk kan werken met applicaties en systemen die de (wetenschappelijke) medewerkers maximaal ondersteunen.

Dit ga je doen

Met je collega’s van het specialisatieteam Windows werk je aan het beheer van de Windows server omgeving, waarop diensten als Exchange en Citrix draaien.

Als medewerker Windows Servers richt jij je op de verdere automatisering van het Windows serverbeheer (Powershell en Ansible). Bovendien kun je ook diensten als Exchange, Citrix en/of AD beheren. Je werkt actief mee aan selfservicediensten aan de eindgebruikers, zoals ‘server uit de muur’. Calls oplossen hoort ook bij je dagelijkse werk. Net als het doorvoeren van wijzigingen, en het controleren en monitoren van de systemen. Je checkt logfiles, reageert op fouten die door monitoring gevonden worden en werkt fanatiek mee aan het verder automatiseren van onze serveromgeving. Staat er een update op de planning? Dan communiceer je dit duidelijk naar alle betrokkenen en houd je rekening met het tijdstip van updaten.


En je doet nog meer. Je denkt ook op conceptueel niveau mee over het vervangen en ontwerpen van nieuwe diensten en systemen. Uitdagingen genoeg in jouw functie.

Vereisten

Dit ben jij

Een expert als het gaat om Windows Servers met de kennis van diensten als S4B, Exchange en Citrix. Je bent trots op jouw kennis en continue nieuwsgierigheid naar nieuwe technieken. Daarnaast durf je initiatief te nemen. Verder vragen we:

 • hbo-werk- en -denkniveau, en enkele jaren aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie;
 • diepgaande kennis van Windows;
 • een up-to-date Microsoft certificering;
 • kennis van diensten als ExchangeCitrixAD en S4B;
 • goede kennis van powershell scripting;
 • liefst ook kennis van python;
 • een grote mate van zelfstandigheid en collegialiteit;
 • het goed kunnen scheiden van hoofd- en bijzaken;
 • bij voorkeur ook securitykennis.

Dit bieden wij

 • Een salaris van € 2.835,- tot € 3.895,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • De mogelijkheid om deels zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • De ruimte om op flexibele tijden en/of thuis te werken.
 • Veel vrijheid om je werkzaamheden zelf in te delen.
 • Verschillende opleidingsmogelijkheden.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Deelname aan het Health Coach Program van de TU Delft.
 • Dienstverband: Tijdelijk, 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.


Technische Universiteit Delft
De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling
Universiteitsdienst - Directie ICT & FM

Hier ga je werken
De TU Delft werkt aan de toekomst. Wetenschappers en studenten ontwikkelen technologieën voor volgende generaties met het oog op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. De ICT-omgeving van de universiteit bestaat uit circa 1.000 servers en 13.000 werkplekken. We leveren diensten aan ongeveer 25.000 medewerkers en studenten en zijn verantwoordelijk voor het beheer en de innovatie van alle ICT-faciliteiten. Jij komt te werken op de afdeling Systems van de directie ICT, één van de drijvende krachten achter ons grensverleggende onderwijs en onderzoek. De afdeling Systems bestaat uit desktop-, Windows- en Linuxbeheerders.

Jouw team
De afdeling Systems bestaat uit 25 mensen die in kleine specialisatie-teams werken. Jij werkt binnen het specialisatieteam Window. Samenwerking is belangrijk, want uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor de hele omgeving.

Interesse?
Voor specifieke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Bert Kuipers, afdelingshoofd Systems, e-mail: L.M.Kuipers@tudelft.nl. Voor informatie over de wervingsprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal-Brown, HR-secretaresse, e-mail: PO.UD@tudelft.nl. Voor overige informatie kan je ook kijken op www.tudelft.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.